Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Bara nässelsoppa, eller?  (läst 5327 gånger)

Krollilja

  • Inlägg: 182
  • Äntligen på-landet-bo igen!
    • Gästrikland
SV: Bara nässelsoppa, eller?
« Svar #20 skrivet: 09 maj-12 kl 19:28 »
Jag tänkte prova konservera nässlor nu när det finns så mycket. I höstas när temperaturen sjönk och allt behövde skördas för att inte bli förstört konserverade jag alltifrån salladsblad, rädisblast, gräslök o annat grönt, i en lag med lite kryddor o salt. Höll superbra o sen använde jag det i grytor som bas, funkade toppen. Tänkte prova detsamma nu med nässlor o kirskål! Någon som gjort det?

Tur-Johan

  • Inlägg: 322
  • Många skulle va fega om dom bara våga.
    • Dalarna
    • Hemskogen
SV: Bara nässelsoppa, eller?
« Svar #21 skrivet: 10 maj-12 kl 11:28 »
Jag har konserverat nässlor.
Det jag gjorde då var att koka in dom.
Eftersom det då ska kokas en timme så la jag dom råa direkt i burkarna, fyllde upp med vanligt vatten.
Självklart var jag noga att bladen var rena först.
Den äldsta burken jag hade blev 1 år. sen hade jag ätit upp allt.
Det fungerar utmärkt.
konsistensen på bladen var lika som när man förväller i ca 12min.

Inkokning gjorde jag enligt Petters artikel om inkokning som finns här på alternativ, under Forum-Mat-Övrig mat.
Många skulle va fega om dom bara våga.

 




 


Dela detta:

* Inloggade just nu

183 gäster, 1 användare
yellgar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser