Nettus dina jordgubbs och cheesecakemuffins lät goda, kan man få recept på dom?
Jordgubbs- och cheesecakemuffins
125 g smör (rumsvarmt)
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Jordgubbsfyllning:
150 g jordgubbar
½ dl strösocker
1½ msk maizena (potatismjöl funkar också)
Cheesecakefyllning:
200 g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Vaniljströssel:
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
60 g smält smör
Vispa smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd sen försiktigt ner det i smeten.
Vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Vispa blandningen luftig.
Skiva jordgubbarna och blanda med socker och maizena.
Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Rör ner det smälta smöret.
Lägg en matsked muffinssmet i botten på formarna. Lägg på ett tunt lager med jordgubbar på smeten. Lägg på en matsked muffinssmet på ena halvan av formen, fyll på med en matsked cheesecakefyllning på andra halvan. Toppa med lite jordgubbar på mitten. Strö till sist över vaniljströssel.
Grädda mitt i ugnen i 180 grader, ca 30 minuter. Grädda något kortare tid om du gör mindre muffins. Känn med sticka.
Det är egentligen inte så svårt, men det är många moment, det tar lite tid.