Jag har eldat med briketter i 15 år snart, köper av ett lokalt hyvleri numera, mest gran o tall, men ibland även lärk. Kvaliten är kanonbra, hårt pressade gör att spånet blir minimalt. Köpte tidigare av en större firma, där var priset högre o kvaliten avsevärt sämre.
Fördelar;
Jag behöver inte sota panna o skorsten, det räcker att sotaren gör det en gång om året. Så rent brinner det faktiskt!
Billigt, jag köper utan kvitto för 1Kr, 10öre Kilot, och här nere på västkusten räcker det med 4-4,5 ton om året.
Nackdelen är att man måste hämta mest briketter då det är sämst väder, här på västkusten regnar det ofta höst o vinter, regn på briketter är riktigt jäkla obra. Jag brukar passa på o hämta när det är bra väder.
Mitt tips är att du försöker hitta ett lokalt hyvleri, och övertala dom att investera i en brikettpress, om de inte redan har en.