Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Surdeg-tips?  (läst 7740 gånger)

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Surdeg-tips?
« Svar #20 skrivet: 15 dec-15 kl 14:16 »
Min erfarenhet är att mjölksyrabakterier inte överlever varken torkning eller frysning speciellt bra, och det är just därför som de allra flesta amatörer väljer att förvara den i kylen och regelbundet mata den.

http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2004.02.001

Anders S

  • Inlägg: 6171
    • -
    • Fröodling.se
SV: Surdeg-tips?
« Svar #21 skrivet: 15 dec-15 kl 14:31 »
Min erfarenhet är att mjölksyrabakterier inte överlever varken torkning eller frysning speciellt bra, och det är just därför som de allra flesta amatörer väljer att förvara den i kylen och regelbundet mata den.

Hur märker du att mjölksyrabakterierna inte har överlevt?

Vilka blir de praktiska konsekvenserna? Jäser det sämre eller inte alls eller blir det en annan karaktär på surdegen?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

181 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser