Carina
On 16 Maj, 2001 - 08:57
--------------------------------------------------------------------------------
Så här års gör jag te på färska blad, som svartvinbär, hallon, björk och älggräs. Men, snart blir bladen större och mister den första fräscha grönskan. Torkar ni dessa redan nu eller väntar ni till senare i sommar.
Själv känns det som att jag borde torka nu och inte bara plocka för färsk användning.
Hur gör ni?
Har ni tips på andra blad som är goda att göra te på?
Camilla
Fre 25 Maj, 2001 - 09:39
--------------------------------------------------------------------------------
Tips på andra blad? Hmm.... björnbär blir ganska gott. Nässlor har jag provat. Det lär vara nyttigt, men jag tyckte inte det smakade nåt vidare... Snart så blommar flädern (i alla fall här nere i Skåne) och fläderblommor är jättegoda att göra te på. Saft också för den delen!
Förresten, i "Handbok för vardagsekologi" här på alternativ.nu finns det en artikel som heter "Insamlingskalender för vilda växter" (under rubriken Mat har jag för mig...). Där kan man nog hitta ännu fler bra tips!
/Camilla