Ja, jag kollade igenom det och det var ju en del..

Och tro mig, jag är ingen pessimist, jag får alltid höra att jag är en sån obotlig optimist och ingen fattar att jag orkar. Men det finns en del som bekymrar mig när det gäller dina ideer, och då bl.a att du skriver att du varit nära att gå i däck i höst.. För ska du dra igång en sån här sak så måste du vara i toppform, eller omge dig med människor som delar din entusiasm, och det är sällan man hittar såna.
Jag vet lite vad jag talar om, för jag har haft ett potatisskaleri i 18 år, och då är det klassat som den lägsta riskhanteringen. Men man blir ändå förvånad vad kontrollanterna hittar på, och ett stort bekymmer som jag hoppas dom kan ta tag i, är att det är så personligt vad dom säger, när dom byter jobb, och det gör dom ofta, så kommer en ny med nya tolkningar av reglerna. Ex; Jag hade inget kylum, eftersom jag skalade varje morgon och körde ut direkt, dom två första kontrollanterna tyckte det var helt i sin ordning, men när den tredje kom hit så var det tvärstopp, hon tolkade paragrafen på ett annat sätt. När jag byggde satte jag upp en typ av lysrör i taket, det gick bra i 2 år, tills plötsligt en ny tjej menade att dom inte var godkända, så det var bara att byta. En annan tvingade mig att sätta upp stuprännor på ladugården, eftersom vi la skal på gödselplattan. Dom tog hit polisen med helikoptrar för att fotografera en damm som bildats på gården, och anklagade mig för att vara kommunens värsta miljöbov, när sen alla prover var tagna så blev det tyst, för det visade sig att vattnet inte alls var så förorenat.
Som du förstår utvecklade detta sig till en personlig vendetta mellan mig ock vissa kontrollanter, men när dom gick i däck så matade dom ju bara på med nya, medan man själv alltid måste stå pall.
Jag fick allt godkänt och körde på, men all glädje och entusiasm var som bortblåst, och livet var bara en enda lång plåga, enda roliga var att man uppskattades hos kunderna, och tacka fan för det, nyskalad potatis varje morgon sju dagar i veckan året runt..som sagt, 18 år pallade jag, sen var det slut.
Så har du tur och får en bra kontrollant, så kan det gå jättebra för dig, men några stora pengar kommer du inte att tjäna, det gör man inte på mat, för den ska av någon konstig anledning helst vara gratis och inte höjas i pris, fast allting annat höjs ständigt...
Så jag önskar dig ett ärligt lycka till..
