Vi är inne på vår andra bakmaskin - den första använde vi så mycket att den slets ut innan garantin gått ut...
Vi gör sällan rena vetebröd i den, för de blir gärna torra efter en eller två dagar. Istället blandar vi i havregryn i degen - de slås sönder av knådvingen och degen blir fluffig och fin - det första havrereceptet vi använde gjorde bröd som blev som sockerkakor i konsistensen. Eftersom det blir svårt att skära har vi nu modifierat det litet. Och just det; de håller vätska mycket bra.
En annan stor fördel med bakmaskin är att den gräddar på låg temperatur, vilket också gör brödet saftigt.
Havre- och vetelimpa, 1kg (ingridienserna skrivna i den ordning som jag her dem i bunken)
4dl vatten
1tsk salt
2msk olja
3dl havregryn
7dl vetemjöl
Bäst blir brödet om det bakas på menyn för grovt bröd (meny 3 på min Severinmaskin). Jag sätter också gärna gräddningen till "mörk skorpa".