Saftmajan är kanonbra när man kokar saft, det bästa som finns om du frågar mig.
Du häller vatten i den
undre delen, den som hamnar närmast spisen.
Sedan kommer
uppsamlingskärlet, med avtappningshålet där saften från frukten/bären hamnar
och i den översta delen,
hålinsatsen, det är däri du lägger bären eller frukten som du skall göra saften av.
På med locket, kolla så att klämman på avtappningsslangen håller tätt och koka bär/fruktmassan i 30 minuter. Sedan är det bara att öppna klamman och låta saften flöda ner i ett kärl, blanda i socker i den avrunna saften, koka eventuellt upp snabbt igen, blanda i lite atamon efter uppkoket och slå hela härligheten på flaskor.
Vad beträffar aluminiumkärl så avger dessa en mycket liten halt aluminium vid användningen, något mer om man har syrliga ingridienser som vinbär etc, men det anses inte vara någo risk för hälsan att använda aluminiumkärl i matlagningen.
Kolla in denna länken, här står lite om just det
http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=436&sSideNavn=Om+aluminium