Det är klart att det inte är så kul att de som odlat innan kanske använt ogräsgifter, men att det skulle göra jorden så giftig att man måste schakta bort den låter ju lite befängt. Det är ju stor skillnad på att ha fått tungmetaller eller diesel i jorden och att man använt lite bekämpningsmedel.
Antagligen äter du idag inte endast ekologisk odlad mat så bekämpningsmedel får du i dig i alla fall. Det vanligaste giftet är Round up som bryts ned ganska snabbt så antagligen finns det väldigt lite kvar i din jord. Ev. grönsaker du odlar där nu kommer alltså att bli betydligt mindre giftiga än det mesta du kan köpa ute i affären.
Personligen skulle jag bara odla på, tillföra mycket kompost och organiskt material för att förbättra jorden.Det gör också att mikroorganismerna vaknar till liv och bryter ned ev, gifter. På två år kan man räkna med giftfrihet, fast nedfall i luften, avgaser osv kommer man aldrig ifrån.
Förresten , är du säker på att behållarna inte innehåller ogräsättika, ett ämne som är ofarligt att använda för att bekämpa ogräs och som är vanligt hos hobbyodlare?