Jag kanske missade den om förpackningen ser snarlik ut, jag ser inte så bra.
Har kollat på internet nu efter ingredienserna vid tillverkning av bakjäst. Det är väl dom som lär vara ekologiska. Vanlig bakjäst som vi har typ Kronjäst tillverkas med hjälp av i huvudsak ett kulturmedium baserat på melass, som i sin tur innehåller ca 50% socker. Möjligtvis köper dom den av något sockerbolag som bl.a. använder det som råvara för sin raffinerade sockerproduktion. Så då får vi fram att den kan tillverkas av antingen sockerbetor, sockerrör eller sockerhirs. I Sverige kanske vi kan anta att det i huvudsak kommer från ekologiskt odlade sockerbetor då?
Den som kan tyska kan läsa litet här:
http://de.wikipedia.org/wiki/BackhefeDen engelska wikin innehöll mindre detaljerad info än den tyska:
http://en.wikipedia.org/wiki/Baker%27s_yeastHah, nu när jag skulle tillbaka hit till forumet råkade jag på en tråd som handlar om samma sak nästan:
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=122176.20Där står det ju litet om ingredienserna. Så då är det väl dom som är ekologiska, för att jästen skall få kallas ekologisk?