Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  limpor bakat i vedeladugn!  (läst 2334 gånger)

Staina_

  • Inlägg: 33
    • Dalarna
limpor bakat i vedeladugn!
« skrivet: 14 feb-06 kl 00:50 »

hej, skulle gärna vilja ha recept på limpor bakat i vedelad ugn....ska man vänta tills det bara glöder inann
man lägger in dom  eller?
skulle gärna vilja veta hur man för den goda skorpan på limpan å det lite sega brödet inuti som jag tro man använder rågsikt  för att få ett matigare bröd!
är tacksamm för alla recept fast har redan på ärtbröd å doppebulla å tunnbröd men även hårt bröd är intressant!=)

 

Attis

  • Inlägg: 654
    • -
Re:limpor bakat i vedeladugn!
« Svar #1 skrivet: 16 feb-06 kl 01:04 »
När man bakar tunnbröd ska det brinna lite på sidorna, vanliga limpor ska ju vara inne länge så då ska det på sin höjd vara "finglöd". Ugnen är ju förhoppningsvis tillräckligt varm ändå.

För att få skorpa så kan man pensla på lite av varje, ägg, olja, vatten, m.m. Prova och se! :)
/Attis

jim.be@telia.com

  • Gäst
Re:limpor bakat i vedeladugn!
« Svar #2 skrivet: 21 feb-06 kl 08:35 »
har du sett den här länken?
http://www.alternativ.nu/bakugn/


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

125 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser