Hej Kent,
lång väntan på ett recept som jag dock inte provat själv. Hämtade det från
www.dinkelcentrum.se Där finns fler recept och tips kring dinkel.
Knäckebröd på Dinkel (kan bakas ut tjockare och blir då tunnbröd)
5 dl mjöl av Dinkel
3 dl Siktat fullkorn
3 dl 37 gradigt vatten
1/2 hg jäst
Blanda ingredienserna och rulla ut till en längd som delas i 14 delar. Jäs i 20 min. Kavlas mycket tunt på rikligt med mjöl , sist med kruskavel. Ta ut rundlar med lock från en kakburk och gör hål i mitten med kork eller snapsglas. Grädda i 250 grader tills de börjar bli bruna. Ät och njut.
Tips: Om du gör bröden lite tjockare och gräddar dom lika lång tid så får du ett gott mjukt bröd och om du vill ha tjockare knäcke så torkar du dessa bröd i ungnen i ca 100 grader till bröden blir torra
/Ebba