Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Äppelbröd  (läst 13595 gånger)

mirakel

  • Inlägg: 171
    • Närke
Äppelbröd
« skrivet: 30 jan-04 kl 22:44 »
Hej!
Vill bara tipsa:
Sedan i höstas då vi hade ett enormt överskott på äpplen har vi börjat riva ner dessa när vi bakar bröd, med väldigt lyckat resultat! Brödet blir saftigt och håller långre... Till en deg med ca 0,5 l degspad brukar jag ta ca 5 äpplen.

Har man äpplemos över kan man också använda det till en massa gott. Till vetebröd med kardemumma passar det väldigt bra att ta äpplemos istället för mjölk. Tag då ca 1-2 dl mer än vad receptet säger (det beror på hur löst moset är) Man kan också ha moset som fyllning i kanelkransar, istället för smör, gott!

gabriella


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

184 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser