Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Surdeg och Skrädmjöl.  (läst 9557 gånger)

christinag

  • Inlägg: 1912
  • Täljstenfantast
    • Västmanland
SV: Surdeg och Skrädmjöl.
« Svar #20 skrivet: 10 maj-12 kl 22:01 »
Vill du ha en vetesur som är seg och har bubblor så får du litet tips om du googlar "levain" eller "russinsur" eller "russinlevain". Själv gör jag hellre och oftare sega och bubbliga degar med råg i. Generellt gäller: En färsk surdeg ger många små porer, en gammal mognare surdeg ger större porer. Men sedan tillkommer andra faktorer också, som om mikroberna har tillgång till extra sockerarter som hjälpmedel eller bara mjölets eget amylas som sköter jobbet osv. Testa gärna om du lyckas bättre med special vetemjöl istf "vanligt".

MvH
Christina G
Demokrati: 2 vargar och 1 lamm röstar om lunchmenyn.
Frihet: Ett väl beväpnat lamm opponerar sig mot omröstningen.

 

Asta Kvast

  • Inlägg: 3
  • Bor på landet, på åkern, vid vägen, i byn.
    • Värmland
    • Asta kvasts levande trädgård
SV: Surdeg och Skrädmjöl.
« Svar #21 skrivet: 18 apr-13 kl 20:55 »
Jag brukar göra våfflor på skrädmjöl, gott. Och nävgröten ska förtäras med mycket flööt på från fläsket :)
Ingen kan göra allt, alla kan göra något.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

121 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Helt underbar lektyr. Läser hemma hos en släkting och tycker de är så bra. Gott o blandat!
/Sanna H

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser