Vi föder upp och slaktar Australorps för eget behov (cirka 20-40 per år). Brukar kläcka fram i april/maj. Jag ger kycklingfoder (start/tillväxt) under de första 7-8 veckorna till dess att de klarar att gå utomhus. Sedan får de gå på lösdrift i hästhagarna. Där får de helhavre på morgonen och resten av dagen äter de gräs, insekter och frön. Man ser att speciellt späda gräs uppskattas. Ransonerar spannmålen, annars blir de för feta. Slaktar sedan i oktober och har då tuppar på cirka 1,7-2,2 kg (färdiga för grytan) och hönsen cirka 1,2-1,8 kg.
Slaktkropparna blir självklart helt annorlunda än de missfoster som finns i affären. Kraftig, stabil benstomme. Det blir ju inte så mycket bröstfilé på en Australorps som på köpekycklingen. Köttet får också en annan struktur när djuren växer långsamt och rör på sig vilket ger mer smak men kräver längre tillagningstid. Många moderna recept på kyckling är oanvändbara på de ungtuppar man föder upp, man får leta i äldre kokböcker.