För några år sedan så hade min pojkvän problem med att hans ägg smakade skit. Det gick över senare efter de bytte foder från värp till allfoder. Nu snart 4 år senare har vi här hemma råkat ut för en höna som lägger ägg som ibland kan vara normala, men sedan ibland stinka kaviar och smaka så illa så man inte kan äta de. Hon är av samma ras som de som la stink och skitägg hos Emil förut, en Chabo. Hon råkar faktiskt vara en dotter till en av Emils hönor som la konstiga ägg ett tag.
De får lantmännens allfoder, snäckskal, havre. Matrester har denna grupp aldrig fått så det kan inte vara något där som äggen tar smak av. Hon har värpt i ca 4 månader nu och som sagt så är det ibland äggen luktar kaviar och smakar illa. T.ex. hon lägger ett ägg den dagen - Det smakar normalt och luktar normalt... Sedan ägget dagen efter hon lägger kan smaka skit och lukta kaviar. Vi har råkat ut för "stinkägg" från henne som har varit helt dagsfärska (kokats samma dag som man plockat det). Ägg som legat i kylen i någon vecka och ägg som legat i kylen i flera veckor.
... Någon som har en aning om varför det blir såhär?

Och att det BARA är den individen som ger sådana ägg ibland, ingen annan höna. Man börjar ju fundera om det är något med rasen, att de utsöndrar något skumt när man råkat ut 2 gånger nu för samma ras som lägger sådana ägg...
