Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  fråga om att röka kött  (läst 3242 gånger)

Eva_

  • Inlägg: 4
fråga om att röka kött
« skrivet: 21 apr-11 kl 16:11 »
Jag är novice inom området om rökning, men är ändå väldigt intresserad,
Jag har en del kött i frysen som det skulle vara trevligt att göra något annorlunda med.

vad behöver jag och vad kostar det? Hur gör man på sommaren om man vill kallröka t.ex Lax?

Vad röker ni och hur mycket röker ni  :D

Eva

Englagården

  • Inlägg: 55
SV: fråga om att röka kött
« Svar #1 skrivet: 16 maj-11 kl 21:08 »
Tjena, jag driver rökeri maila frågor om du vill :)

grimbart

  • Inlägg: 4821
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: fråga om att röka kött
« Svar #2 skrivet: 16 maj-11 kl 21:14 »
varmrökning brukar vara det som gäller för nybörjare.. kallrökning tar lång tid och det är viktigare med temperaturen.. 
själv så varmröker jag i egenbyggd rök av ett oljefat... abborre,gädda,makrill,havsöring och även kanin och tuppar... är verkligen inget proffs utan kan klassa mig som nybörjare..  fisk är lättast att röka och få bra resultat..kött blir gärna lite segt men jag börjar få till det bra..senaste kaninomgången var supergod..saltlake ett dygn sen rökt i alspån,ett knippe enris och några kvistar rosmarin..ca2h..
Fjäderfän och kaniner

 



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

622 gäster, 1 användare
yellgar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Längtar alltid till nästa nummer. De kommer aldrig tillräckligt ofta!
/Annelie R

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser