Hej igen,har inte varit inne på ett tag,men jag hoppas vi kan fortsätta "tråden".Du frågade mig om jag har ngt tungt som tynger ner i burken?Ja,det hade jag förra året,tog en kattmatskonserv som jag stoppade i en plastpåse som tyngde ner.Det fungerade väldigt bra,kommer att göra det fortsättningsvis oxå då jag upplever att gurkor o dylikt har en tendens att flyta upp även om man pressar ihop dom,så då blir det ju luft som kommer åt..Har nämligen inte gjort det i år och jag har fått slänga en del..Fasen va trist att möglet sprider sig i vätskan,trodde bara det var på toppen...Ok..då är det bara att börja om från början,det har verkligen inte varit mitt år än så länge på gurkfronten,det sjuka är bara att det är samma recept som förra året o då funkade det toppen.Det jag tycker är lite märkligti år är att det är vinbärsbladen överst som börjat mögla,trots att jag tvättat dom!!!??? Mitt recept :1 liter vatten o 1 1/2-2msk salt o så förstås körsbärsblad o vinbärsblad o dillkronor.Detta ska står i rumstemp ca 1 vecka o tyngas ner med ngt.
Vad har du för recept? Tack för info med vitlök,det visste jag inte, o tack för ditt svar.Däremot har jag syrat vaxbönor me massa chili o vitlök,den burken blev toppen!
C