Koka in äpplen och rabarber går bra. Vi har precis kokat in 65kg äpple, hälften äpplekross, hälften mos. Gör ungefär dubbelt så mycket varje år. Slipper på så vis köpa import-frukt.
Vi gör så här: krossar äpple i en mustkvarn, men du kan ju krossa/riva hur du vill. Skär först bort kärnhus och fnas - vi tycker bättre om det så. (Kärnhusen och små äpplen gör vi mos på.) Fyller på burkar till ca 2/3. Inget vatten i burken. Ställer burkarna i inkokningsgryta, fyller vatten nästan till toppen. Kokar upp, tar ca en timme, låter sedan koka i 45min-1timme. Äpplemos likaså, men då har vi först kokt äpplena och gjort mos som vanligt. Låt kallna till rumstemperatur och sedan i burkar enl ovan.
Rabarber och annan frukt/bär sockrar vi lite och sedan inkokning enl ovan. Svarta vinbär kör vi råa genom passertillsatsen på assistenten, blir som en välling/gröt, sockrar lite och sedan inkokning.
Hoppas att detta är till hjälp.