Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Nån som vill byta vinägermoder mot fina surdegar?  (läst 927 gånger)

Bunkert

  • Inlägg: 39
    • Södermanland
Nån som vill byta vinägermoder mot fina surdegar?
« skrivet: 29 sep-11 kl 13:40 »
Jag skulle behöva tillverka vinäger. Det tar ju ett år ca att få vin att bli vinäger. Men med en moder, alltså klumpen som bildas på botten i burken så går det bra mycket fortare.
Så jag undrar om jag skulle kunna få ta del av en liten bit av din klump? :)

Som tack skulle jag kunna bjuda tillbaka med några fina surdegar. Jag har en rysk rågsurdeg från mitten av 70-talet. Senaste i tillskottet är den rågsurdeg som fazer bröd har använt i sina bröd sedan starten. Den är 120år gammal. Flaggskeppet är en egyptisk vetesurdeg som är 6500år gammal, den kommer från konditorimästaren Jan Hedh. Den är infryst för tillfället. Rågsurdegarna är aktiva.

 



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

338 gäster, 1 användare
yellgar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser