Filmjölkslimpa!! (Ett bröd)
2,5 dl filmjölk
2,5 dl vatten
2,5 dl fint rågmjöl
2,5 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
½-1 dl sirap
100 g torkad frukt (tx. fikon, russin, tranbär, katrinplommon, aprikoser)
OM MAN, SOM JAG, BAKAR ÅT SÅNNA SOM INTE TROR SIG KUNNA ÄTA TORKAD FRUKT DÅ KAN MAN BLANDA FRUKTERNA MED FIL, VATTEN OCH SIRAP, OCH SEN KÖRA MED STAVMIXAREN. DÅ "FÖRSVINNER" DE OTÄCKA FRUKTERNA...
Blanda allt.
Smörj og fyll en avlång brödform (2 liters).
Grädda vid 175 grader (längst ned i ugnen) i ca 60 minuter.
Låt svalna (utan form) på galler under bakduk.