Äggulor (vitorna får bli marräng

om man har ork....eller stekägg till frukosten) 2-5 för en halvliter glassmet i de recept jag har, socker av något slag (honung och valnötsglassär en faorit), grädde, mjölk, skummmjölk (söt så sockemängden kan minskas) i valfri mix, och vill man ha vaniljsmak så en vaniljstång (en stång räcker till 2-4 omgångar glass och sen låter man resterna koka med i mjölk. Vaniljsocker finns men det man vanligen får tag i är vannillinsocker syntetiserad smak av rötad gran.
De flesta recept föreslår uppvärmning av glassmeten till 70 grader (blir det varamre koagulerar äggen (sila av och häll i nya). Smeten görs med fördel dagen innan och ställs i kyskåp, glassmaskinern brukar ha lite svårt att klar att frysa om den är varmare än rumstemp (jag brukar låta maskinern gå på verandan vintertid.
Vid akut glassbehov tag lämplig produkt typ Yogggi, häll maskinen vänta, ät.
En extra skål är inte fel, då den inte kan diskas innan den tinat och sen måste frysa om.