Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Surdegsgrund med vassle  (läst 3752 gånger)

sanfor77

  • Inlägg: 11
  • Vill lära mig
    • Västergötland
Surdegsgrund med vassle
« skrivet: 07 aug-13 kl 00:32 »
Efter att ha gjort ost har jag nu en massa vassle i kylen.. tänkte baka bröd på det mesta, istället för vatten/mjölk.

Men sen har jag sett det nämnas att man kan använda vassle i surdeg. Har ingen pågående surdeg, utan tänkte i så fall starta en. Vad är proportionerna om jag vill använda vassle? Eftersom det väl är mjölkprotein och mjölksyra, så går det väl inte att använda att vanligt grundrecept på surdegsgrund?
Nyutflyttad från Göteborg till ett litet fd soldattorp

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Surdegsgrund med vassle
« Svar #1 skrivet: 07 aug-13 kl 21:00 »
Baka gärna med vassle, men det har inget med surdeg att göra! Det är inte alls samma mjölksyrabakterier i mejeriprodukter och i surdeg.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

118 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser