Jag har även börjat köra hennes recept på "nattjästa frallor" på Dinkelmjöl. Enklare recept finns inte, kör endast 1 min i köksmaskinen.
Provade att använda 2krm torrjäst och vanligt vetemjöl ihop med 100g siktat dinkelmjöl. Blev nästan lika goda.
Ett tips.
Använd plastsmörkniv och ev silikonslickepott vid uppläggning på plåt. Kör direkt på plåten inget smörpapper. Men jag sr hålade plåtar sk proffsplåtar.
Fördelar
Smakar super
Snabbt att röra ihop
Ingen efterjäsning, bara att klicka upp på plåten sen in i ugnen
Ingen disk (blandar, knådar, jäser i samma bunke)
8-12tim jäsning, passar perfekt i det dagliga livet
Håller sig några dagar, kör i pappåse första dygnet, sen plastpåse.
Nackdelar
Dyrt med dinkelmjöl 28kr/kg (letar billigare)
Är så goda att dom alltid är slut
Jag fick låna boken "Långjäst ock lättbakat" med Maria Blohm. Den var intressant. Man hade kranvatten utan att vara fingervarmt. Sen väldigt lite jäst "som en ärta". Sen vägde man alla ingredienser på vågen. Nollställde var gång. Hällde direkt ur påse. Osv.
Jag lät köksmaskinen blanda i 5 min i låg hastighet. Sen grejade runt degen bara lite på en mjölad plåt.
Jag jäste degen i 10 timmar. Det blev jättebra bröd. 2 limpor i form ock ett stort runt bröd.( jag gjorde i 2 omgångar när jag ändå höll på) Det var nog de bästa bröd jag gjort. Knaprig yta ock segt ock gott. Inte smuligt som vanligt.
Jag kopierade lite ur den där boken. Sen såg jag att det stod mycket i datorn när jag googlade hennes namn. Hon var med på Kungörnens sida såg jag.
Att göra runda frukostbröd vore nog intressant. För degen blev inte speciellt kladdig. Det borde jag nog klara av. Sen får jag väl lära mig surdegs bak. Så slipper man köpa jäst.