Som jag skrev tidigare:
"Det enda krav som finns är att
slaktkroppen skall leveraras hel. Restaurangerna har hygienansvaret för plockning och styckning. Det får du inte göra själv innan du levererar för då måste du ha godkänd hygienanläggning."
Alltså får Du inte skära i den på något vis! Inte heller plocka den!
Då måste du ha "godkänd hygienanläggning", och då är det den som borgar för att Du leveraerar
godkänt styckat kött.
Livsmedelsverket:
"Transport av levande djur och transport av primärprodukter från produktionsplatsen till en anläggning omfattas också, förutsatt att produktens natur inte väsentligen har ändrats."
"jakt av frilevande och hägnat vilt inklusive avlivning, urtagning och transport till en vilthanteringsanläggning"
Om du tömmer dom måste de alltså gå via en vilthanteringsanläggning. Men om du bara nackar dem så gäller
ovanstående "att produktens natur inte väsentligen har ändrats".
Äggen finns det inga regler för, eftersom de också naturligvis faller under primär produktion.
Om Du vill läsa mer om detta kan Du göra det på:
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=2972&epslanguage=SV