Hejsan
Att ha med någon erfaren jägare/slaktare första gångerna tycker jag är ett måste. Du lär dej mer genom att se och hjälpa till, men det är bra att läsa före också så man vet lite vad man ger sig in på.
Kolla även gamla kokböcker, dom brukar också ha bilder på styckning. Det finns även broschyrer på grovstyckning, med bilder och text under som förklarar steg för steg. Men jag kommer inte ihåg varifrån jag fick dom. Jag kan försöka kolla upp det.
Vi gjorde så att vi bad min svåger om hjälp. Han är älgjägare och har skjutit och slaktat ett antal djur i sina dagar.
Först 4 gången "tordes" vi göra det själv och då var även han med och övervakade allt. Få se om vi överhuvudtaget törs göra det helt själv.
Jag brukar tänka att själva slakten gör inte så mycket om det blir lite fel, då lider ju inte djuret nå mer.
Jag är mera rädd att det ska gå snett vid avlivningen.
Jag är nog för nervös av mej och tycker att det är obehagligt, jag har inte vant mej vid "bondelivet" än. Jag har svårt att äta egna djur, men det väl bara att vänja sig, eller?
Hör efter om ni har någon snäll jägare som kan hjälpa er.
Hälsningar Mia