Hmm...den var knepig... tycker jämt det är så när jag har bjudningar nuförtiden.

Jag brukar krasst räkna med att göra lite olika varianter och att alla inte kan äta allt. Ett förslag:
Förrätt: Soppa går ju att göra på 1000 olika sätt, puréa den så att inte gryt- och grönsakshatarna har något emot den.

Man kan ju göra en vegetarisk grund och sen lägga i något beroende på vad man tål/gillar. Potatis och purjolökssoppa är en favorit, men då får man tillsätta smöret efter att man har tagit undan laktosallergikerns portion. Annars kanske jordärtskockssoppa kan vara något?
Huvudrätt: Kokt ris som bas till alla. Till det en grönsaksgryta med krossade tomater, linser, paprikapulver, gurkmeja och chili som grund. Lägg i t.ex. morötter och andra grönsaker du råkar ha hemma. Om man kokar sönder grönsakerna rätt mycket så slinker de nog ner även hos den som inte gillar grönsaker och den som inte gillar gryta. Tänk mer att den blir som en fyllig sås. Till den så serverar du t.ex. kikärtor eller stora vita bönor till vegetarianen och stekt kyckling till köttätarna. Totalt blir det ris+fyllig sås+protein. Du kan ju lägga till en grönsallad om du vill och ställa fram gräddfil eller creme fraise för de som tål/vill ha en klick till den chilistarka maten.
Efterätt: Fruktsallad. Sen kan man servera glass eller vispad grädde och lite flytande honung till för de som vill ha det. Om den laktosintolerante vill ha grädde så kan man ju ta laktosfri.
Lycka till!