Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Snabblimpa  (läst 8507 gånger)

Nordanvind

  • Inlägg: 242
    • Östergötland
Snabblimpa
« skrivet: 14 aug-12 kl 20:04 »
Snabblimpa

1 pkt jäst
1/2 liter vatten (ljummet)
1/2 tsk salt
1/2 dl sirap
Ca 14-15 dl vetemjöl (eller rågsikt)
Ca 1 msk brödkryddor om man vill.

Blanda jäst och ljummet vatten till jästen löst sig i vattnet. Blanda därefter de andra ingredienserna i vätskan till en deg. Dela degen i två delar och forma två limpor. Gräddas längst ner i ugnen. Obs - sätt på ugnen först när limporna är i ugnen. Ugnsvärme 200 grader, över- och undervärme.  Cirka 20-30 minuter beroende på vilken ugn du har.

Temeriaire

  • Inlägg: 1522
  • Allt kan göras, men det omöjliga tar längre tid.
    • Småland
SV: Snabblimpa
« Svar #1 skrivet: 20 sep-12 kl 21:21 »
Perfekt! Precis vad jag behöver, är sällan hemma hela kvällar, så det brukar bli skralt med surdegsbakandet, men en sån här sats hinner man ju med även om man kommer hem vid åtta...
Tack!
Ibland kommer äventyret och suddar ut det jag skrivit i kalendern.

grisslan

  • Inlägg: 336
    • Skåne
SV: Snabblimpa
« Svar #2 skrivet: 20 sep-12 kl 21:37 »
Det skall testas.... Tack!
Kom du levandes i hamn var det inget hårt vädeer.

 

torbjorn

  • Inlägg: 13767
    • Medelpad
SV: Snabblimpa
« Svar #3 skrivet: 20 sep-12 kl 21:41 »
Ska gräddningstiden räknas från att man slår på ugnen eller från då den har nått 200 grader? En del spisar som är kopplade för 230 V enfas (används t ex i lägenheter där det inte finns trefas indraget) har så låg effekt på ugnen att det kan ta närmare en timme för den att bli varm.

Halverar man receptet borde det fungera utmärkt i bakmaskin!

Nordanvind

  • Inlägg: 242
    • Östergötland
SV: Snabblimpa
« Svar #4 skrivet: 25 sep-12 kl 09:48 »
Ska gräddningstiden räknas från att man slår på ugnen eller från då den har nått 200 grader? En del spisar som är kopplade för 230 V enfas (används t ex i lägenheter där det inte finns trefas indraget) har så låg effekt på ugnen att det kan ta närmare en timme för den att bli varm.

Halverar man receptet borde det fungera utmärkt i bakmaskin!

Gräddningstiden räknas från att du sätter in plåten med deglimpor i ugnen. Har bara bakat i ugnar som är kopplade till trefas el. Prova om det fungerar med enfas el och skriv om det fungerar. Man vet ju aldrig. Och tiden är ju beroende på vilken ugn man har. :D

grisslan

  • Inlägg: 336
    • Skåne
SV: Snabblimpa
« Svar #5 skrivet: 29 sep-12 kl 16:56 »
Snabbt, lätt, enkelt!!! :)
Hur gott som helst, blev en med valnötter i och en naturell, ungarna vaknade till "nybaksdoft" och var hur glada som helst. Dessutom tyckte dom det var jättegott och det gjorde givetvis jag också....
Perfekt en lördagsmorgon.
Tack igen.
Kom du levandes i hamn var det inget hårt vädeer.

honeyybees

  • Inlägg: 44
    • Östergötland
SV: Snabblimpa
« Svar #6 skrivet: 18 okt-12 kl 21:38 »
Jag är i princip alltid på jakt efter det perfekta brödreceptet, så det här måste jag prova! Blir nog en limpoa med russin i :)

Tack!

Travelerhorses

  • Inlägg: 5540
  • Häxa och djurvän.
    • Värmland
SV: Snabblimpa
« Svar #7 skrivet: 18 okt-12 kl 21:56 »
Tack det måste testas!
När vi kvinnor får orgasm utsöndras ämnet oxytocin, vilket gör oss mjuka, snälla, gulliga och omtänksamma.Så när ni män klagar på hysteriska, förbannade och frustrerade kvinnor,bör ni komma ihåg att det faktiskt är ni män som inte gör jobbet tillräckligt bra...

Varg-älva

  • Inlägg: 1298
    • Finland
SV: Snabblimpa
« Svar #8 skrivet: 18 okt-12 kl 22:10 »
Det här ska testas!

LimJans

  • Inlägg: 8940
    • Dalarna
SV: Snabblimpa
« Svar #9 skrivet: 18 okt-12 kl 22:20 »
Vilka kryddor ska man testa? Fungerar det att ha i kokt mosat potatis, rivna äpplen och annat som ger saftighet eller blir det för tungt när det inte ska jäsa?

Temeriaire

  • Inlägg: 1522
  • Allt kan göras, men det omöjliga tar längre tid.
    • Småland
SV: Snabblimpa
« Svar #10 skrivet: 18 okt-12 kl 22:39 »
Jag upplever att brödet blir ganska tungt och kompakt, det jäser väl inte riktigt som ett bröd som får tid på sig...
Men jag gillar det, och då jag sällan är hemma längre stunder så är det ju perfekt!
Ibland kommer äventyret och suddar ut det jag skrivit i kalendern.

mille

  • Inlägg: 2069
  • Gångemad - småskalig lammuppfödning och biodling
    • -
    • Gångemad
SV: Snabblimpa
« Svar #11 skrivet: 18 okt-12 kl 23:04 »
Låter som nåt för mig också! Kanske kan testa i helgen :)
Gotlandsfår och blandisar. Highland Cattle. Frigående hönor samt ett gäng katter och kaniner. Odlar en del och plockar gärna bär. Nygammal biodlare och trebarnsmamma.

Daniel1983

  • Inlägg: 167
    • Västergötland
SV: Snabblimpa
« Svar #12 skrivet: 18 okt-12 kl 23:42 »
Ska testas:)

Daniel1983

  • Inlägg: 167
    • Västergötland
SV: Snabblimpa
« Svar #13 skrivet: 20 okt-12 kl 07:48 »
Snabblimpan ligger nu i ugnen. :))

betsla

  • Inlägg: 2896
    • Jämtland
    • Betsla - me, myself and I
SV: Snabblimpa
« Svar #14 skrivet: 01 nov-12 kl 13:32 »
Gott! Ska dock ha den lite längre och på lägre temp tror jag, mina blev lite degiga i mitten tyckte jag. Eller var jag (som vanligt) för snabb och lät dem inte svalna ordentligt...  ::)
70-talist som bor på vischan i Jämtland med sambo, 3 barn, 1 katt, 13 Åsenfår (genbank 1338 och MV3) och ett gäng höns - hedemora, brun leghorn, dv wyandotte, cream legbar och wyandotte samt lite araucanakorsningar och diverse andra korsningar.

Hilde

  • Inlägg: 235
    • Dalarna
SV: Snabblimpa
« Svar #15 skrivet: 08 nov-12 kl 17:12 »
Jag gjorde snabblimpan igår med rågsikt och tyckte att den blev god.
Jag lät den svalna nästan helt och den blev inte degig.

Tror ni att det fungerar med grahamsmjöl?
Har massor...
“ Fä dör, fränder dö, även själv skiljes du hädan, men eftermålet aldrig dör för envar, som ett gott har vunnit."

betsla

  • Inlägg: 2896
    • Jämtland
    • Betsla - me, myself and I
SV: Snabblimpa
« Svar #16 skrivet: 08 nov-12 kl 22:37 »
Tror ni att det fungerar med grahamsmjöl?
Har massor...

Testa och berätta! ;D
70-talist som bor på vischan i Jämtland med sambo, 3 barn, 1 katt, 13 Åsenfår (genbank 1338 och MV3) och ett gäng höns - hedemora, brun leghorn, dv wyandotte, cream legbar och wyandotte samt lite araucanakorsningar och diverse andra korsningar.

4-ever

  • Inlägg: 752
    • Skåne
SV: Snabblimpa
« Svar #17 skrivet: 09 nov-12 kl 00:33 »
Har testat detta och älskar resultatet :)
Har haft solrosfrö i och strött på lite av mitt eget örtsalt.
Hela familjen tycker att brödet blir supergott!!
Nytorp2089 hittar ni oss på fb. Göingegetter, Linderödsgrisar, fjällnära kossor, myskankor, skånegäss, höns, gotlandskaniner. Försöker bevara det "gamla" för att överleva ;)

Hilde

  • Inlägg: 235
    • Dalarna
SV: Snabblimpa
« Svar #18 skrivet: 09 nov-12 kl 08:13 »
Testa och berätta! ;D

Jag ska göra det.
Blir den stenhård får jag väl hota folk med den om inte annat, om det nu skulle behövas.  ;D
“ Fä dör, fränder dö, även själv skiljes du hädan, men eftermålet aldrig dör för envar, som ett gott har vunnit."

Kirre

  • Inlägg: 42
    • Västergötland
    • min sällan uppdaterade blogg
SV: Snabblimpa
« Svar #19 skrivet: 17 jan-13 kl 21:27 »
detta är ett bröd jag gör ofta. super gott. fast jag ökade mängden med bröd kryddor för att få mer smak :)
omnomnom. blir nog att slänga ihop en sats ikväll så de finns när familjen går upp i morgon :D


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

169 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser