Jag tänker laga till detta receptet i dag

Nån som har tipps på vad jag ska äta till för potatis?
Ingredienser:
4 port
1 anka
0,5 citron
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
3 msk ketjap manis (mörk söt soja, valfritt)
3 krm five spice (valfritt)
Till fyllning:
3 äpplen
TILL SÅS AV ANKA:
Ev krås från ankan
Lite tärnade lök samt rotfrukter morot och rotselleri
Sky från ankan. Obs den är rätt fet.
4 dl vatten
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
Några stänk soja
3 cl madeira, cognac, calvados eller sherry
Salt och vitpeppar
2 tsk gele (valfritt)
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta ut ev. krås ur ankan, skölj den och torka den med papper.
Skölj, kärna ur och tärna äpplena grovt.
Fyll ankan med äpplen. Bind ev. ihop den med steksnöre vid baken. Lägg ankan i en ugnsform. Lägg ev. kråset bredvid (ger god smak åt såsen). Lite tärnade lök samt rotfrukter morot och rotselleri blir också god sås sen om det får steka med ankan i ugnsformen.
Smörj in ankan med citronsaft, salt och vitpeppar samt soja och five spice.
Stek ankan i 1,5 timmar.
Glöm inte bort potatistillbehör och grönsaker till.
Stek ankan tills köttet där lårbenet sitter fast är genomstekt (skär med en kniv och titta) och köttsaften är klar och ej rosa. Ta upp ankan, vinkla den så att all saft rinner ur och låt den svalna något på en skärbräda, gärna under folie.
DAGS ATT GÖRA SÅS TILL ANKA:
Tillsätt vattnet till ugnspannan och vispa ur skyn. Sila över i en bunke, låt stå lite så att fettet lägger sig på ytan. Skumma av lite och lägg i en kastrull där du ska göra såsen. Skumma bort det mesta av fettet dock.
Rör ut mjölet i den feta ankskyn i kastrullen. Fräs mjölet och späd med mer sky samt vatten och grädde. Tillsätt soja, madeira, cognac, calvados eller sherry samt salt och peppar samt avsluta med lite söt gele. Smaka av såsen.
Skär upp ankan, börja med att skära av lårbenen, skär dem i två delar vid leden. Skär bort brösten och skär upp dem i skivor. Lägg upp allt på fat. Sen är det inte så mycket kvar mer än skrovet som du kan slänga.
Duka upp allt på fat med potatis, grönsaker, sås och tillbehör.