...den där långa vita roten som jag inte minns vad den heter. ...
För all del ! Odlar du rättika ?? Jag har en kompis på ett annat forum som odlade rättika ... hon sa att dom växte så att när hon kört 4 fulla skottkärror rättikor till komposten bestämde hon sig för att aldrig odla dem mer .... man kan få för mycket av det goda tydligen .... men dom verkar lättodlade och producerar visst mycket "mat" per m2.Har frön men hade inte plats att så några här ... men det kanske inte är för sent. Dom växer snabbt va ? Det blir snart plats i mangoldlandet (när jag kört 4 skottkärror till komposten .... fan, man skulle haft några kaniner) så då kanske jag kan så några rättikor där och äta dem små och späda eller hur stora dom nu hinner bli under sommaren. Japanerna är visst tokiga i rättika ?
Jag testade att woka majrovorna, dels i en blandning med alla möjliga grönsaker, dels ihop med pac choi, vitlök o ingefära. Blev jättegott båda delarna